Lance Armstrong wint Sport-Oscar

Dinsdag heeft viervoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong in Monte Carlo de Sport-Oscar gekregen. In de verkiezing van wereldsporters van het jaar bleef de Amerikaan titelverdediger Michael Schumacher (autosport Formule 1) voor.

Biatlonwereldkampioen Ole Einar Björndalen (Noo) en golfer Tiger Woods waren ook genomineerd. Voetballer Ronaldo kreeg bij de uitreiking twee onderscheidingen: comeback van het jaar en sportploeg van het jaar met het Braziliaanse WK-elftal. Tennisster Serena Williams werd gekroond tot wereldsportvrouw van het jaar. De Amerikaanse, die in 2002 drie grandslamtoernooien won, eindigde voor de atletes Marion Jones (VS) en Paula Ratcliff.

De stemming voor de Sport-Oscars wordt verricht door vierenveertig legendarische sporters na voordrachten van mediavertegenwoordigers uit alle werelddelen. Nederland deed dit jaar bescheiden mee. Tweevoudig olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage was kandidaat-nieuwkomer van het jaar. De Utrechter legde het af tegen de Chinese basketballer in de NBA, Yao Ming.