Kopstuk AEL-Nederland gearresteerd

Netwerk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft gisteren AEL-bestuurslid Nabil Marmouch gearresteerd. Volgens een woordvoerder van de Arabisch Europese Liga (AEL) heeft de aanhouding betrekking op de laptop-zaak, waaraan het tv-programma Netwerk onlangs aandacht besteedde. Netwerk meldde toen dat Marmouch verdacht werd van betrokkenheid bij de verkoop van gestolen computers.

Op haar website zegt de AEL het volgende: Broeder Nabil Marmouch is op 19 mei 2003 door de politie gearresteerd na een brute inval in zijn woning. Hem wordt de zogenaamde laptop-zaak ten laste gelegd. Voor juridische verdediging is inmiddels gezorgd. Vanuit de AEL zet onze streetwise broeder Nabil zich, op een positieve manier, in voor onze gemeenschap en godsdienst. Wij waarderen in onze medebestuurder zijn inzet, collegialiteit en strijdbaarheid. Wij wensen onze broeder - want dat blijft hij - alle sterkte toe in deze moeilijke situatie. AEL zal al het mogelijke doen om hem te ondersteunen.


Justitie in Almelo bevestigt Marmouch als verdachte te zien, maar wil niet zeggen of hij daadwerkelijk is aangehouden. Wel wil de persofficier kwijt dat er gisteren in Den Haag twee aanhoudingen zijn verricht. Deze mannen worden verdacht van afpersing en diefstal met geweld. Gestolen computers spelen een rol, ,,maar de zaak strekt zich breder uit'', aldus een woordvoerster van justitie.