Weduwnaar met as van vrouw naar gemeente

Dine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een laatste poging om van een deurwaarder af te komen heeft een Brit de as van zijn echtgenote meegenomen als bewijs van haar overlijden.

John Walker had zijn vrouw nog maar net verloren toen er een brief in de bus viel met daarin de mededeling dat zijn vrouw een aantal parkeerbonnen niet had betaald. Hij schreef terug dat zijn vrouw was overleden en dat ze al twee jaar terug haar auto had verkocht. Maar de deurwaarder trok zich daar niets van aan en bleef aanmaningen sturen.

Toen hij kort geleden een boete van omgerekend 128 euro kreeg was de maat vol. Walker nam de urn met de as van zijn vrouw mee en ging naar het gemeentehuis van York. Daar hield hij de as en de overlijdensacte onder de neus van een ambtenaar.

"Ik had ze al gebeld en een brief gestuurd met een kopie van haar overlijdensacte, maar schijnbaar hadden ze die niet ontvangen en de deurwaarder bleef maar dreigen dat hij spullen in beslag zou komen nemen," aldus Walker. Volgens hem kreeg hij excuses van de ambtenaar en voegde deze eraan toe dat het meenemen van de as niet had gehoeven. Maar dat zag de weduwnaar toch anders: "Ik heb het gedaan omdat ik het gewoon niet meer kon verdragen."