Waterjojo nu verboden speelgoed

chanty herschreef en submitte het volgende bericht:

De handel in de waterjojo, een populair speelgoed onder kinderen, is vanaf nu verboden. Dit maakte de Keuringsdienst van Waren gisteren bekend. Het speeltje kan leiden tot verstikking.

De waterjojo is op dit moment de nieuwste rage in Nederland. Het elastische koord van de jojo kan zich uitrekken tot zeker 1,5 meter. Maar bij het terugtrekken van de jojo, kan het koord zich om de keel van het kind wikkelen. Als het koord vervolgens inkrimpt, dreigt gevaar van verstikking omdat het elastiek moeilijk verwijderbaar is, aldus de keuringsdienst.

Het speelgoed werd tijdens Koninginnedag al op diverse plaatsen in beslag genomen. Het speeltje werd vooral veel verkocht op vrijmarkten. Volgens de keuringsdienst is de waterjojo inmiddels uit de handel genomen door alle grote speelgoedimporteurs en -winkels. Buiten de reguliere handel is het speelgoed echter vaak wel nog verkrijgbaar. Als controleurs van de keuringdienst de jojo's ergens aantreffen, zal er onmiddellijk beslag op worden gelegd en kan de verkoper rekenen op een fikse boete.