Britney Spears schikt met skate-producent

Britney Spears heeft een juridische strijd met de rollerskatefabrikant Skechers met een schikking afgerond. Het marketingbedrijf van Spears, Britney Brands, spande in december 2002 een rechtzaak tegen Skechers ISA inc. aan, omdat de naam van 'La Spears' verkeerd gebruikt zou worden. Details van de overeenkomst blijven binnenskamers.

De naam en het imago van Britney Spears werden gebruikt voor de promotie van het merk 4 Wheelers By Skechers, terwijl beloofd zou zijn dat Skechers een merk genaamd Britney Spears 4 Wheelers zou ontwikkelen. Spears zou verder geen marketinginkomsten ontvangen hebben.

Het rollerskatebedrijf spande in maart dit jaar echter een eigen rechtzaak aan tegen Britney Brands. Het marketingbedrijf van de zangeres zou bewust de productie van de Britney-lijn frustreren. Daarnaast zou Skechers er onder ondoorzichtige voorwaarden toe verplicht zijn een concerttour van de zangeres te sponsoren.

Doordat beide partijen er nu door een schikking tot een oplossing zijn gekomen, komt de zaak tegen Skechers niet voor de rechter.