Berenpoten gevonden bij inval woning

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Maleisië is donderdag door agenten van het wildbeheer een stroper gearresteerd. De aanhouding vond plaats na de ontdekking van acht ingevroren berenpoten die waren bedoeld voor restaurants. De poten werden aangetroffen tijdens een inval in een huis in de noordelijke provincie Kelantan. Ook werden stalen klemmen en veren van de beschermde Argusfazant aangetroffen in de woning.

In Maleisië is het vlees van de honingbeer een delicatesse. Het vlees kan voor zo'n 600 ringgit (140 euro) per kilo worden aangeschaft. Ook tijgers en apen vallen er goed in de smaak. Ook worden delen van deze dieren verwerkt tot traditionele medicijnen.

Vorig jaar drong het Wereldnatuurfonds er al op aan bij de Maleisische regering om iets te doen om de wettelijke bescherming van deze dieren te verbeteren. De verkoop van producten waarin de dieren zijn verwerkt zouden verboden moeten worden. Ook riep het Wereldnatuurfonds de bevolking van Maleisië op niet meer naar de restaurants te gaan waar beschermde diersoorten op het menu staan.