Moeder laat zoon opzwellen door medicijnen

Een 14-jarige jongen kreeg van zijn moeder zoveel medicijnen toegediend dat hij opzwol en 140 kilo woog. Het kind moest daardoor naar het ziekenhuis gebracht worden. De jongen kon door zijn lichaamsgewicht niet meer lopen.

De Italiaanse vrouw had haar zoon pillen en middeltjes gegeven tegen alle mogelijke ziektes. De cortisone-hormonen in deze medicijnen lieten de jongen in gewicht toenemen. Agenten kwamen bij de jongen en zijn moeder thuis poolshoogte nemen omdat hij al ongeveer een jaar niet op school was verschenen. Toen ze de jongen aantroffen hebben ze een ambulance ingeschakeld.

,,De jongen verkeerde in een verschrikkelijke conditie, was ongelooflijk opgezwollen en niet in staat te bewegen'', aldus een agent die de jongen uit zijn positie bevrijdde.

Toen de jongen eenmaal een paar maanden in het ziekenhuis had doorgebracht, bleef het gehalte aan chemicaliŽn in het bloed van de jongen nog altijd gevaarlijk hoog. Enkele artsen kwamen er toen achter dat de vrouw via thuisgekookt voedsel haar zoon nog steeds medicijnen toediende en hem daardoor langzaam aan het vermoorden was.

Naar later bleek leed de vrouw aan het MŁnchausen Syndrome By Proxy (MSBP). Een aandoening waarbij men symptomen inbeeldt bij anderen en deze probeert te genezen. De vrouw is ondertussen door de rechtbank uit de ouderlijke bevoegdheid ontheven.