Verbijstering over uitlatingen SP-raadslid

De Haagse lokale politiek heeft furieus gereageerd op uitlatingen van het Socialistische Partij raadslid Ingrid Gyömörei. In een interview dat vandaag op Radio 1 wordt uitgezonden maakt ze een gemeentelijke topambtenaar voor Gestapo uit.

Volgens Gyömörei is de ambtenaar schuldig aan de problemen rond de verhuizing van een woonwagenkamp aan de Leyweg. De handelswijze van de ambtenaar noemt zij Gestapo methoden.

De overige raadsleden zijn verbijsterd over de uitlatingen van het raadslid, die ook persoonlijk medewerkster is van SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant. Burgemeester Deetman zal later vandaag met een reactie komen.

VVD

De VVD in de Haagse gemeenteraad begrijpt niet waarom het SP-raadslid het ontruimen van woonwagenkampen heeft vergeleken met misdaden van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog.

VVD-raadslid Mulder vindt dat de SP daar snel opheldering over moet geven. Hij vindt het te vroeg om het raadslid daarvoor te vervolgen of om excuses te eisen: ''Eerst moeten we maar eens praten over de emoties bij de SP''.