Computerspel Hezbollah enorm populair

Een nieuw computerspel waarin de speler zich als een lid van de Libaneese guerrillabeweging Hezbollah op IsraŽlische doelen moet storten blijkt een grote hit te zijn.

In het spel gaat de speler aan de slag als guerrillastrijder. Met een mes, een pistool, een kalasjnikov en handgranaten kunnen IsraŽlische militairen in Zuid-Libanon onschadelijk worden gemaakt. Maar dat gaat niet zomaar, want ook de tegenstander is goed bewapend, met landmijnen, tanks en een Apache-helikopter.

Het spel is in twee jaar tijd gemaakt door de computerafdeling van Hezbollah, nadat IsraŽl zich in 2000 uit het land terugtrok. De groepering gebruikte onder andere landkaarten en videobeelden om de strijd, die zich gedurende achttien jaar in Zuid-Libanon heeft afgespeeld, om te zetten naar een spel.

Volgens ťťn van de makers is het spel een alternatief voor de Westerse spellen. "De held is altijd een Amerikaan, en hij moet de terroristen vermoorden, die altijd een Arabier is. Wij wilden onze jongeren een alternatief bieden," aldus Mahmoud Rayya.