16 miljoen dollar boete voor spammer

Roel's Weblog, Kuuk en Frogstomp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Earthlink, een Amerikaanse internetprovider, heeft een rechtszaak tegen een notoire spammer gewonnen. De rechter oordeelde dat de spammer zestien miljoen dollar moest betalen.

Howard Carmack, de spammer, was door Earthlink voor de rechter gedaagd omdat hij op grote schaal ongevraagde mailtjes stuurde. Hij zou meer dan 825 miljoen ongevraagde berichten hebben verzonden. Om dat te kunnen doen heeft Carmack, die aan het hoofd van een 'spamorganisatie' staat, meerdere malen de wet overtreden.

De spamorganisatie van Carmack zou diverse internetaccounts hebben betaald met gestolen creditcards. Ook draait de groep z'n hand niet om voor bankfraude en identiteitsdiefstal, aldus de Earthlink. Carmack misbruikte de internet abonnementen van familieleden om zo zijn illegale activiteiten te verbergen.

Alle 'work at home' en 'get rich quick' mailtjes die mensen hebben ontvangen zijn door Carmack verstuurd, aldus de provider. Ook werd er per mail apparatuur aangeboden om gratis kabeltelevisie te kunnen ontvangen.