Afperser Ahold was leraar in Zwolle

Eén van de twee verdachten die gisteren is gearresteerd voor het afpersen van het Ahold concern is een leraar van het Zwolse Agnieten College. De 32-jarige Zwollenaar gaf sinds september lessen techniek en natuurkunde op de locatie Carolus Clusius van de christelijke school voor voortgezet onderwijs.

Volgens de directeur van de school werd de man door zijn collega's en leerlingen gewaardeerd: ''Hij heeft nog nooit aanleiding gegeven voor enige klacht van leerlingen, ouders of collega's. Kennelijk was er sprake van twee werelden waarin de man zich bevond'''', aldus de schooldirecteur.

De verdachten eisten miljoenen euro's van supermarktconcern Ahold en beschoten willekeurige woningen en een filiaal van Albert Heijn om hun eis kracht bij te zetten. Op 16 april schoten de mannen op drie woningen in Deventer. Op 21 en 22 april ging het om de achterkant van een filiaal van Albert Heijn in Zwolle. Op 22 april is er geschoten op een woning in Zwolle en op 27 april op een huis in Meppel. Bij het laatste incident werd een 73-jarige vrouw door een van de kogels geraakt in een arm.