Opschudding door UFO's boven Nightcliff

Het persbureau Nothern Territory News is zaterdag overstelpt door meldingen van mensen die dachten dat er een buitenaardse invasie begonnen was. In Nightcliff in the Nothern Territory in Australië zagen honderden mensen acht helder oranje UFO's in formatie vliegen boven de Timor Zee.

"Mensen op de weg stopten hun auto en wezen naar de heldere lichten en schreeuwden dat het een buitenaardse invasie was", zegt Yvonne Morris, een ooggetuige. Mensen kwamen door het geschreeuw naar buiten uit hun huizen om de vreemde verschijning te bekijken. Brad McDonalds was aan het vissen rond 21:00 en zegt: "Ik heb nog nooit zoiets gezien, het was supervreemd","Ik had al een vreemd gevoel voordat de lichten verschenen. De vissen beten in de eerste instantie als gekken, en plotseling beet er geen enkele vis meer". Hij zegt dat zijn vriend dacht dat het weerballonnen waren, maar McDonalds is het hier niet mee eens omdat ze te perfect vlogen. "Er waren nog 40 mensen en ze waren allemaal opgewonden".

UFO-waarnemingen komen vaker voor in the Northern Territory. Lew Farkas, een expert in UFO's zegt dat hij ze met grote regelmaat gezien heeft de afgelopen 18 jaar. "Bij de duidelijkste waarneming die ik gehad heb zag ik de patrijspoorten, maar ik kon nog net niet de aliens zien", zegt Farkas. De formatie die bij Nightcliff gezien is komt hem bekend voor: "Het lijkt erop dat het een moederschip was met vliegende objecten aan haar zijde".

Weerman Pradeep Singh van het metereologisch instituut zegt dat ze niks ongewoons op de radar gezien hebben.