Pieter Storms opgepakt na 'ludieke actie'

Presentator Pieter Storms van het SBS6-programma Breekijzer is dinsdag in Alkmaar door de politie aangehouden, nadat hij op 22 april een kunstwerk heeft gestolen bij het Inter Keuken Gilde in Den Dolder. Volgens J. de Vries van The Storms Factory betrof de diefstal een ludieke actie.

Storms was voor zijn programma bij een keukenwinkel in Alkmaar 'te gast', voor een item over een cash-back-actie. Twee vrouwen uit Castricum zouden, na aankoop van een keuken, hun geld vijf jaar later volledig terugkrijgen. Ze ontvingen het bedrag echter niet, waarna Breekijzer werd ingeschakeld.

In de betreffende winkel werd Storms doorverwezen naar het hoofdkantoor in Den Dolder. Ook daar kreeg de televisieploeg nul op het rekest. De presentator stelde voor om "dan maar het kunstwerk mee te nemen". The Storms Factory beweert dat de directeur hiermee instemde, maar dat de zaak eerst nog inhoudelijk bekeken zou worden.

Nadat Storms te horen had gekregen dat de twee vrouwen hun geld niet zouden terugkrijgen, bracht hij opnieuw een bezoek aan het hoofdkantoor om het kunstwerk op te halen. "De directeur stond erbij en bood ons zelfs nog koffie aan", aldus De Vries.

Vlak voor een kort geding van de gemeente Alkmaar tegen The Storms Factory en SBS Broadcasting werd Pieter Storms aangehouden. Na het kort geding is hij via de arrestanteningang afgevoerd en naar het politiebureau in Zeist gebracht waar hij is verhoord. Volgens De Vries mocht hij daarna weer naar huis. Woensdag zijn de beelden van de 'diefstal' op tv te zien.