Ouders van neergeschoten Brit beschoten

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het voor ons:

De ouders van een Britse vredesactivist die drie weken geleden in de Gaza strook door Israelische troepen door het hoofd is geschoten, zijn zelf beschoten door Israelische troepen toen zij de plaats wilden bezoeken waar hun zoon dodelijk werd verwond.

Anthony en Jocelyn Hurndall maakten deel uit van een Brits diplomatiek convooi naar de stad Rafah in de Gazastrook. Israelische soldaten op een checkpoint vuurden een schot af, dat rakelings over de daken van de voertuigen scheerde. Het Britse ministerie van Buitenlandse zaken heeft gezegd dat het een verklaring heeft gevraagd aan Israel voor dit incident.

Mevrouw Hurndall omschreef het als volgt : "Wat me verbaasde was het bizarre van de hele situatie. Hier waren we dan, de ouders en de broer van iemand die was neergeschoten door het Israelische leger. En dat leger vuurt dan een waarschuwingsschot over onze auto af, zonder duidelijke reden. Het laat de hysterie zien die hier om zich heen kan grijpen."

Het waarschuwingsschot werd afgevuurd vanuit een hoge wachttoren langs het checkpoint. De twee Britse auto's, herkenbaar aan hun witte diplomatieke kentekenplaten, kwamen onmiddellijk tot stilstand. Volgens één van de soldaten werd het waarschuwingsschot gelost omdat de wagens in het convooi niet stopten. Nochtans was op drie verschillende tijdstippen doorgegeven dat het convooi het checkpoint zou passeren.