Advocaat lekt eerste verklaring Volkert

cvbarney, Roel's Weblog, Esposa, ikhaatregistreren, synapse, PIM4EVER en popi-jopi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert vd GraafDe eerste verklaring van Volkert van der Graaf is openbaar geworden. De advocaat van de familie Fortuyn, meester Theo Hiddema, heeft de verklaring doorgespeeld aan het dagblad Trouw en het weekblad HP/De Tijd. Volgens NOS-teletekst zou hij dat hebben gedaan uit onvrede met de straf van 18 jaar cel die Van der Graaf heeft gekregen.

Uit de verklaring zou blijken dat Volkert een huurmoordenaar is en dat er wel degelijk een kans bestaat dat hij nog eens een moord zal begaan. Hiddema hoopt dat het verhaal het hof zal beïnvloeden dat in juli het hoger beroep behandelt.

Een deel uit de verklaring:

''Ik heb Petra 's morgens niet verteld hoe mijn dag eruit zou zien, Ik denk dat ik om ongeveer 9.00 uur met de auto van huis ben vertrokken richting VMO -het kantoor van de Vereniging Milieu Offensief in Wageningen-. Als X -een collega- heeft gezegd dat hij mij kort na 10.00 uur bij VMO heeft zien binnenkomen, dan klopt dat dus wel. Omstreeks 12.30 uur verlieten X en ik het kantoor en zijn we naar de bakker gegaan. Ik heb toen tegen X gezegd dat ik de rest van de dag vrij zou nemen vanwege het mooie weer. Ik kon moeilijk tegen hem zeggen dat ik iemand ging doodschieten. Ik ben nog even in een fotozaak geweest en ben volgens mij daarna nog even bij VMO binnen geweest om een telefoontje te plegen. (...) Vervolgens ben ik naar de Postbank gegaan om geld te halen en een poststuk te laten versturen. Daarna ben ik naar Albert Heijn in Wageningen gegaan waar ik onder meer bananen en mueslibolletjes heb gehaald.'' In de Wageningse fotozaak haalde Van der Graaf foto's op die hij nodig had voor een bezwaarprocedure tegen een veehouder in Renswoude.

Volgens Hiddema blijkt hieruit dat Van der Graaf een kil en berekenend moordenaar is met het geweten van een huurmoordenaar.

-
Zie ook dagblad Trouw voor een uitgebreid artikel. (gratis registratie vereist)