Politie heeft voorlopig drank zat

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een relatief rustige en niet al te druk bezochte Koninginnedag zit de politie van Amsterdam met containers vol met alcoholhoudende drank. Het betreft hier in beslag genomen goederen die mensen twee weken na dato nog op kunnen halen. Zelf er een feestje mee bouwen zit er dus niet in. Alles wat niet wordt opgehaald wordt vernietigd aldus de woordvoerster van de politie.

Ondanks het rustige verloop van Koninginnedag werd er toch net zoveel drank als het voorgaande jaar in beslag genomen. Voor het Centraal Station hadden agenten het woensdag makkelijk, een ieder die met rinkelende Albert Heijn tasjes naar buiten kwam was de pineut. Wanneer er meer dan twee flesjes per persoon werden aangetroffen dan werd er zonder pardon door de agenten in beslag genomen. Mensen die hun drank kwijtraakten kregen echter niet ook nog eens een bekeuring er bovenop.

Een 29 jarige jongen uit Amsterdam-Noord raakt 24 flesjes bier kwijt. Wanneer hij hoort hoeveel de 'tijdelijke opslag' van de politie gaat kosten besluit hij ze maar niet meer op te halen. "Ik zou 40 euro leges moeten betalen! Plus nog 8 euro voor elke dag dat ze mijn spullen voor me hebben bewaard. Het zou dus pas interessant zijn als ik meer dan 100 biertjes bij me zou hebben gehad. Maar ja, die krijg zelfs ik niet weg in één dag."