Wereldrecord extreem strijken

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Engelsen hebben het wereldrecord "Extreme ironing" gebroken. Ze deden dit op 5440 meter hoogte op de Mount Everest. Antiekhandelaar Roberts, 35, en verwarmingssysteemontwerper Gibbons, 21, besloten aan de klim te beginnen toen een vriend ze had uitgedaagd.

"Het was hard werken. We liepen 300 kilometer in 17 dagen om bij het basiskamp te komen. Het was moeilijk met dertig kilo extra, maar de lokale bevolking vond het schitterend, wat het weer leuk maakte. Toen we het basiskamp bereikten hing er een gespannen sfeer, andere teams wachtten op goed weer om door te klimmen en het was ook nog eens de vijftigste verjaardag van de eerste beklimming."

Niemand wilde ze verder meenemen vanuit het basiskamp, waar ze eigenlijk ook al niet mochten zijn. Van de leiding van het basiskamp mochten ze officieel niet verder, maar ze gaven aan even de andere kant op te kijken als ze door zouden gaan. Na nog een uur klimmen besloten ze dat ze hoog genoeg waren.

"Daar staan en de Britse vlag strijken was echt een 'wow' moment." Gibbons' moeder is vreselijk trots. "Fantastisch vond ik het. We wisten dat hij naar Nepal ging en hij zei wel iets over strijken, maar we dachten dat het een grap was."

Geinteresseerd in Extreme Ironing?