Bestuurslid AEL in opspraak

Bestuurslid Nabil Marmouch van de Arabisch Europese Liga Nederland is in opspraak geraakt door een beschuldiging over de verkoop van gestolen spullen. Bij het tv-programma Netwerk heeft zich een getuige gemeld die zegt dat Marmouch aan hem gestolen computerapparatuur heeft geleverd.

Het Openbaar Ministerie in Almelo bevestigt dat Marmouch verdachte is, maar doet verder geen mededelingen.

Marmouch zelf wil niet dat een opgenomen gesprek met hem op tv uitgezonden wordt. Het enige dat hij kwijt wil is dat hij niets ontkent danwel bevestigd. Netwerk ontdekte dat Marmouch waarschijnlijk ook via internet gestolen laptops heeft aangeboden.

De uit Marokko afkomstige bestuurder van de AEL kwam eerder in het nieuws toen hij gearresteerd werd bij een demonstratie waaraan de AEL deelnam. Daar verbrandde men vlaggen en vertoonde zij volgens de politie opruiend gedrag. In het verleden is Marmouch al eens met jusitie in aanraking geweest. In een interview bevestigde hij een tijd terug dat hij vroeger een lastige jeugdcrimineeltje was.

Twee weken geleden verklaarde Marmouch samen met aankomend AEL-voorzitter Mohammed Cheppih nog dat er in Israel geen onschuldige burgers wonen, en dat zelfmoordaanslagen zijn gerechtvaardigd.

AEL Nederland heeft de bevindingen van Netwerk "voor kennisgeving aangenomen." Volgens de organisatie heeft de ontdekking geen verdere consequenties voor de positie van Nabil Marmouch binnen het bestuur van de AEL.

Marmouch: "Ik bevestig of ontken niets''.