Bloembak op balkon werd afgeraden

submitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directeur P. Smeets van het gelijknamige bouwbedrijf heeft gisteren verklaard dat een uitvoerder voor het instorten van de balkons een van bewoonsters terecht had gewaarschuwd geen zware bloembak op het balkon te plaatsen, omdat het balkon hier niet tegen zou kunnen.

De balkons hebben een maximale belasting van 200 kilo per vierkante meter aldus het bedrijf. "De bloembak van de bewoonster woog al 200 kilo", volgens Smeets. "Als zij daar ook water ingiet en naast de bloembak staat, wordt de belasting te zwaar. Vandaar dat de uitvoerder haar gezegd heeft de bloembak niet te plaatsen."

Ook liet Smeets weten dat de bewoners van vier van de appartementen waarvan de balkons afgelopen donderdagavond afbraken weer terug willen naar hun oude woning. Hij had ze dit weekend aangeboden de appartementen terug te willen kopen. Het bedrijf is inmiddels begonnen met het stofferen van vier appartementen in het complex die nog leeg waren. De vier gezinnen kunnen daar wonen tot de balkons van hun oude woningen zijn hersteld.

De gezinnen verblijven nu tijdelijk in appartementen in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.