Jongeren terroriseren verwarde vrouw

Idi00t, McPieter, road66, j0han, NLBADBOY en -Mk- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 59-jarige verwarde, vereenzaamde en alleenwonende vrouw uit het Brabantse Waalre is maandenlang geterroriseerd door een groep jongeren, zowel jongens als meisjes, variërend in leeftijd van dertien tot zeventien jaar. Dit heeft een zegsman van de politie vandaag bekend gemaakt. De oudste verdachte zit nog vast op het bureau. Hij komt uit Valkenswaard. De anderen zijn na verhoor naar huis gestuurd.

De daders mishandelden het slachtoffer, richtten vernielingen aan in haar woning en plunderden haar bankrekening. De politie kan niet zeggen hoe groot de materiële schade is. Buurtbewoners waarschuwden de politie dat er kennelijk wat aan de hand was met de vrouw. In de woning was het een grote puinhoop, aldus de politiewoordvoerder. De verdachten hadden onder meer eieren tegen de muren kapot gegooid en andere vernielingen aangericht.

Het terroriseren van de vrouw zou eind vorig jaar zijn begonnen na een inbraak bij de vrouw door de jongen uit Valkenswaard die nu nog vast zit. Daarna begonnen de jongeren in steeds wisselende groepjes de vrouw te bezoeken. Ze eisten geld en kregen dat ook. Later namen ze het bankpasje van de vrouw mee en pinden ze zelf geld. In een aantal gevallen wist het slachtoffer haar woning te ontvluchten als de jongeren via de achterdeur binnenkwamen.

De vrouw is inmiddels opgenomen in een verpleeghuis. De ouders van de verdachten moeten hebben gemerkt dat hun kinderen geregeld over meer geld beschikten dan gebruikelijk, aldus een politiewoordvoerder. De politie sluit overigens niet uit dat er nog meer jongelui bij de terreur betrokken zijn geweest.