Duitse lijnbus gekaapt in Bremen [UPDATE]

bluebit, Roel's Weblog, Ronald / Pinkwin, iggy, NLBADBOY, pinKwin en Syntax_XL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van de Noord-Duitse stad Bremen heeft bekend gemaakt dat een lijnbus met 15 inzittenden gekaapt is. De lijnbus is nu langs Hannover via Autobahn 27 onderweg naar Kassel. De kaper,die ongeveer 25 jaar zou zijn, begon zijn actie rond 09.30 uur. De man heeft de bus met een schietwapen bemachtigd. Hij heeft al drie gegijzelden vrijgelaten.

Ondertussen hebben beamten telefonisch contact met de ontvoerder. De dader komt uit Niedersachsen en staat achter de buschauffeur.

Begin april werd er ook al een bus gekaapt in de Berlijn. Een speciale eenheid maakte toen een einde aan de gijzeling. Daarbij bleven de 10 inzittenden buiten schot.

Update 15.50 uur
Op dit moment bevinden zich nog 9 gijzelaars in de bus, waaronder enkele kinderen. 6 gijzelaars konden de bus verlaten.
De gijzelnemer eist dat hij Henning Scherf, de burgemeester van Bremen, te spreken krijgt. De gijzelnemer, die een mediterraan uiterlijk zou hebben, heeft zijn gijzelaars naar de achterkant van de bus gestuurd. Er is een schot in de lucht gelost, maar daarbij is niemand gewond geraakt.
De bus is omsingeld door politievoortuigen en staat op Autobahn 7, bij de plaats Hildesheim.