Vermoorde Sonja seksueel misbruikt

vrrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee mannen die vorige week de moord op de 9-jarige Sonja Spreeberg en haar broer Tom (11 jaar) uit het Duitse Eschweiler (nabij Aken) bekenden, hebben ook bekend dat ze het meisje twee dagen lang seksueel misbruikt hebben, voordat ze haar gewurgd hebben. Dit maakte de Officier van Justitie in Aken donderdag op een persconferentie bekend.

De kinderen werden op zondag 30 maart door de 28-jarige Markus W. en de 33-jarige Markus L. ontvoerd, toen zij buiten speelden in de buurt van hun huis.
De mannen deden zich hierbij voor als politierechercheurs in burger en toonden een lidmaatschapskaart van een videotheek als bewijs.

De kinderen werden in een auto verstopt en naar het huis van de twee mannen gereden. De jongen bleef achter in de auto, terwijl het meisje mee het huis ingenomen werd. Een paar uur later is Markus W. met de jongen naar de parkeerplaats in Zweifall gereden en heeft hem daar gewurgd.
Sonja werd die avond en de volgende dag seksueel misbruikt. Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen dat ze verkracht werd. Op maandagavond namen beide mannen haar mee naar een bos in de buurt van de stad Blankenheim. Daar werd het meisje met een verpakkingssnoer gewurgd. Haar lijk werd pas zes dagen later door wandelaars gevonden.

Door vingerafdrukken en DNA-materiaal op de lijken en een speciale tang die gevonden werd, kwam de politie op het spoor van de twee verdachten.
Naar aanleiding van een internationaal opsporingsbevel herkende een automobilist de beide mannen en konden ze vorige week donderdag aangehouden worden in Zwitserland.