Verliefde crimineel steelt brandweerauto

mazaru en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verliefde 29-jarige inbreker uit Diever (Drente) heeft wel erg veel moeite gedaan om vanuit Groningen naar zijn liefje in een psychiatrische inrichting in Beilen te reizen.

Afgelopen week werd de man in Veendam al meerdere malen opgepakt wegens vernieling en inbraak, steeds kwam hij echter weer vrij. Afgelopen nacht belandde hij in Groningen, waar hij zonder kaartje in de trein stapte om naar Beilen te reizen. Op het eerstvolgende station in Haren werd hij echter alweer uit de trein gezet.

De man wilde het vervolgens met de auto proberen. Enkele keren probeerde hij tevergeefs een auto te stelen. Een keer kreeg hij de auto niet aan de praat, een andere keer zat er te weinig benzine in het voertuig. Op Groningen Airport Eelde weigerden bijvoorbeeld drie auto's.

Op een afgesloten terrein van dat vliegveld zag de man een paraat staande brandweerauto staan. Hij klom erin, startte de wagen en knalde met het voertuig dwars door het toegangshek. Via de A28 wist hij zijn vriendin in Beilen te bereiken. De vrouw gaf echter niet thuis. Met een tegel probeerde hij de ruit van de voordeur te breken, maar dat mocht niet baten. De politie, die inmiddels gealarmeerd was, zette de man even later maar weer achter de tralies.