E-mail zorgt voor stress

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

E-mail kan voor stress zorgen. Dat blijkt uit een enquête van het internetbedrijf Yahoo. Daarmee is Pre- en Post-Mail Tension (PPMT), zoals de stress heet, naast RSI een nieuw probleem voor computergebruikers.

Volgens onderzoekers hebben we hier te maken met een serieus probleem "dat het persoonlijke leven van computergebruikers kan verwoesten". De ziekte wordt veroorzaakt door het verkeerd begrijpen van e-mails en door de angst dat privé-berichten onder ogen van de verkeerde mensen komen.

Ook e-mail op het werk zorgt voor stress. 28 procent van de ondervraagden gaf aan bang te zijn dat hun baas op het werk verstuurde privé-mails onder ogen krijgt. 52 procent van de e-mailgebruikers geeft in het onderzoek aan vaak moeite te hebben om e-mailberichten op de juiste wijze te interpreteren.

Bij twaalf procent van de ondervraagden heeft een verkeerd begrepen e-mail wel eens tot ruzie geleid. Bij twee procent van de respondenten kostte dit ook hun relatie.

Bij mensen die flirten via e-mail komt PPMT het vaakst voor. Driekwart van de deelnemers gaf toe e-mail wel eens voor dit doeleinde te gebruiken. Concentratiestoornissen zijn het gevolg. Vierenzestig procent van de mailers kan de aandacht niet goed bij het werk houden tijdens het wachten op een antwoord van de begeerde ander.