Min Min Lights mysterie 'verklaard'

Een Australische wetenschapper zegt het Min Min Lights mysterie verklaard te hebben. De Min Min Lights zijn bollen van licht die regelmatig in West Queensland gezien kunnen worden. Als men in de buurt van de lichten komt veranderen ze soms van kleur, of vliegen achter de persoon aan.

Volgens legenden zijn de Min Min Lights de zielen van doden die op Aarde zijn achtergebleven. Andere geruchten zijn dat de lichten UFO's van buitenaardse wezens zouden zijn. Een meer rationele theorie is dat de lichten bolbliksems zijn, echter ze vertonen niet de eigenschappen van echte bolbliksems. Andere hypothesen zijn dat de lichten veroorzaakt worden door radioactief verval of triboluminescentie.

Desalniettemin ontbrak aan deze theorieën accuraatheid en duidelijkheid, en het is wetenschappers niet gelukt de Min Min Lights te reproduceren. De wetenschapper Pettigrew was in de eerste instantie sceptisch tegenover de mensen die beweerden de Min Min Lights gezien te hebben. Hij dacht dat het Venus was. Echter Pettigrew heeft de lichten nu tot twee keer toe gezien.

Zijn verklaring is dat het veroorzaakt wordt door een scheiding tussen luchtlagen van verschillende temperaturen die lichten in de verte reflecteren. Hij wist dit effect te reproduceren door op een dag dat er een 'temperatuurinversie' onstond lampen aan en uit te schakelen, waaruit bleek dat de lucht de lampen weerkaatste.

De lokale bevolking echter zegt dat de verklaring van Pettigrew niet in alle gevallen op kan gaan, aangezien de structuur en het gedrag van de Min Min Lights vaak verschillend zijn aan de reproductie van Pettigrew. Er is nog geen ander diepgaand wetenschappelijk onderzoek gedaan.