Verdachten moord op Tom en Sonja opgepakt

ChrisJX vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De twee mannen, Markus Wirtz en Markus Lewendel, die verdacht worden van de moord op de Duitse kinderen Tom en Sonja Spreeberg zijn in Zwitserland aangehouden.
Na het uitgaan van een internationaal opsporingsbevel hebben mensen de auto van de verdachten herkend en de politie gealarmeerd. Om 8.05 uur werden beide mannen ingerekend. Ze boden geen verzet.

31 maart werden de twee kinderen als vermist opgegeven toen ze niet thuis kwamen van het buitenspelen. De volgende dag werd het lijk van de 11-jarige Tom op een parkeerplaats in de buurt gevonden. Het lijk van de 9-jarige Sonja werd een week later gevonden, zo'n 95 km van haar woonplaats af.

De politie kwam de verdachten op het spoor door vingerafdrukken en DNA-materiaal die op de lijken gevonden werden. Bovendien werd een speciale tang gevonden, die maar in bepaalde beroepen gebruikt wordt. Eén van de verdachten heeft vanwege zijn werk toegang tot zo'n tang. Ook meldden getuigen dat ze in de buurt van de vindplaats van de jongen een zwarte auto hebben gezien, met daarin minstens 1 kind dat op de ramen bonkte. De verdachten zijn in het bezit van een zwarte Fiat Punto.

Beide mannen komen uit Eschweiler (bij Aken, Duitsland), de woonplaats van de vermoorde kinderen. Eén van beiden is ooit veroordeeld wegens exhibitionisme. De ander heeft een blanco strafblad.