Voetbal: Uitslag Utrecht - PSV (Amstel Cup)

Ferry Sleurink had ons via de newssubmit het volgende te melden:

FC Utrecht heeft zich gisteren geplaatst voor de finale van de Amstel Cup. De ploeg van Foeke Booy versloeg in Galgenwaard PSV met 2-1.

In de eerste helft was Utrecht de beste ploeg. Ze drong de Eindhovenaren direct terug op eigen helft en de eerst kans was binnen twee minuten voor Dave van den Bergh, die op het doel van PSV af kon lopen en met zijn schot de paal raakte.

In de zestiende minuut werd Vreven door Jan Heintze tegen de grond gewerkt. De vrije trap die daarop vanaf de rechterkant volgde werd door Pascal Bosschaart op het hoofd van Van den Bergh gelegd en die kon ongehinderd de openingstreffer binnenkoppen. Utrecht kreeg hierna nog een aantal grote kansen, maar verzuimde om 2-0 te maken.

Na rust trok PSV het initiatief naar zich toe en creŽerde enkele goede kansen. Toch sloeg FC Utrecht weer toe. Tussen twee PSV-verdedigers in kopte Dirk Kuijt door op Stefaan Tanghe, die FC Utrecht met nog ruim een halfuur te spelen op een comfortabele voorsprong zette, 2-0.

Kezman scoorde echter binnen vier minuten de aansluitingstreffer voor PSV en vooral het laatste kwartier van de wedstrijd leverde een viertal hachelijke momenten op voor het doel van FC Utrecht, maar de Utrechtenaren hielden stand.

Utrecht zal in de finale aantreden tegen de winnaar van Feyenoord - Ajax die vanavond om 18:00 uur tegen elkaar spelen.