Khalid L.: "René Steegmans begon vechtpartij"

Butt_Plugg, NLBADBOY en RobbieRob hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De jongen die ervan wordt verdacht de student René Steegmans te hebben gedood ontkent dat hij de vechtpartij die aan de doodslag voorafging is begonnen. Volgens Khalid sloeg Steegmans als eerste en sloeg hij daarna terug. Dat zei hij vandaag voor de rechtbank in Roermond.

De vechtpartij ontstond op 22 oktober vorig jaar, toen de 22-jarige Steegmans verdachte L. en de andere verdachte, Silvio R., aansprak op hun gedrag. Op een scooter reden zij bijna een bejaarde vrouw omver. Er ontstond een vechtpartij tussen L. en Steegmans, waarbij de eerste de student meerdere malen schopte en sloeg. Twee dagen later overleed Steegmans.

Volgens L. zijn de getuigen van de vechtpartij allemaal leugenaars. Deze getuigen vertelden namelijk dat L. op een "opgefokte en agressieve" manier op Steegmans af kwam lopen en direct begon te slaan en te schoppen. "waarom zegt niemand dat? Misschien omdat ik donker ben," aldus de verdachte. In zijn lezing heeft hij Steegmans ook niet geschopt toen deze op de grond lag.

R. heeft zelf niet meegedaan aan de vechtpartij, hij heeft L. zelfs proberen weg te trekken van het slachtoffer. Maar hij heeft volgens getuigen zijn vriend wel twee keer aangemoedigd om Steegmans te slaan. "Ik heb het gezegd omdat Steegmans Khalid ook sloeg, toen werd ik boos."

Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar cel met TBS geëist.