Australisch meisje (18) na vier jaar gevonden

mazaru en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarig Australisch meisje is donderdag na vier jaar vermissing teruggevonden. Haar vermeende moordenaar stond inmiddels al voor de rechter. Natasha Ryan hield zich schuil in het huis van haar 26-jarige vriend, nauwelijks een kilometer van haar ouderlijk huis in Rockhampton (Queensland).

In Queensland was het proces tegen de 51-jarige Leonard John Fraser in volle gang. De man zat al een levenslange celstraf uit voor de moord op een 9-jarig meisje, maar werd nu ook berecht voor zijn vermeende moord op Ryan en drie andere vrouwen. Fraser zou deze bekentenissen hebben gedaan tegenover undercover-agenten.

Criminologen herhaalden hiermee hun bewering dat zulke bekentenissen vaak onbetrouwbaar zijn. Misdadigers doen dit soort bekentenissen vaak om belangrijker te lijken, aldus Paul Wilson.

De vriend van het meisje is aangehouden en na verhoor vrijgelaten. Hij werd eerder beboet wegens belemmering van een politieonderzoek toen Natasha in 1995 ook al van huis wegliep. De officier van justitie zal de zaak bekijken en beslissen of de man wordt vervolgd.