Enorme chat bij release X-Men 2

Met een enorme chat zal op 15 april de release van de film X-Men 2 worden ondersteund. Maarliefst 25.000 fans krijgen tegelijkertijd de gelegenheid om vragen te stellen aan de acteurs en filmmakers. Ondermeer Halle Berry, Famke Janssen, Hugh Jackman en Rebecca Romijn-Stamos kruipen achter een toetsenbord.

Iedere deelnemende acteur en filmmaker zal 10 minuten lang vragen beantwoorden via de website x2-movie.com. De chat wordt simultaan vertaald in zes talen, het Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits en Portugees. Daarvoor zijn meer dan dertig vertalers nodig.

Er is in de chat voor 25.000 mensen plaats, maar de filmmaatschappij denkt tijdens de 2 uur durende chat zeker het dubbele aantal te kunnen verwelkomen. De acteurs zijn ook te volgen via videobeelden. De chat begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Naast deze enorme chat wordt de film door filmmaatschappij Twentieth Century Fox op 1 mei in maar liefst 93 landen in de bioscopen gebracht. Daarmee is deze wereldwijde release de grootste ooit.