Lik op stuk beleid Amsterdamse winkeldieven

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer een winkeldief wordt betrapt in Amsterdam dan moet hij vanaf vandaag direct een 'politiebekeuring' betalen. Wanneer de dief iets van tussen de 0 en 50 euro steelt volgt er een boete van 115 euro, tot 120 euro bedraagt de boete 190 euro. De winkeldief heeft dan ook meteen een strafblad.

Vroeger kregen dieven die voor de eerste keer werden gepakt vaak alleen maar een waarschuwing. Nu geldt er echter dat iedereen direct een boete en een strafblad krijgt. Het maakt niet uit of het gestolen goed een waarde van één of honderd euro heeft. Wanneer de dief voor meer dan 120 euro heeft gestolen moet hij of zij voor de rechter verschijnen.

In de winkelgebieden zal de politie door middel van een 'Vliegende Brigade' duidelijk aanwezig zijn. Ook krijgen de winkeliers voorlichting, de politie streeft ook naar een meer efficiënte manier van aangifte doen. Door een betere samenwerking tussen de politie en kleine ondernemers hoopt de politie het probleem van de toenemende winkelcriminaliteit aan te kunnen pakken. De kleine ondernemer heeft vaak niet het geld of de middelen om maatregelen tegen dieven of overvallers te kunnen nemen.