'Bagdad wil Sjiieten chemisch aanvallen'

IrakVia de newssubmit had DaFreakR ons het volgende over chemische wapens in Irak te melden:

Volgens de Amerikaanse regeringswoordvoerder Nancy Beck wil het Iraakse leger mogelijk chemische of biologische wapens gaan inzetten tegen de Sjiieten in het zuiden van Irak. Saddam Hussein heeft zijn neef, generaal Ali Hassan al-Majid, hiervoor toestemming gegeven. Het is de bedoeling om de Amerikanen vervolgens de schuld te geven.

Al-Majid staat ook wel bekend als Ali Chemicali. Eind jaren tachtig was hij verantwoordelijk voor een aanval met chemische wapens op Koerden in het noorden van Irak. Zeer veel Koerden kwamen bij deze chemische aanvallen om het leven.

''Chemische wapens''

Eerder vandaag maakte de Amerikaanse nieuwszender Fox-tv bekend dat Amerikaanse militairen ten zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad een grote hoeveelheid chemische wapens hadden gevonden.

Het zou gaan om een fabriek waar chemische wapens worden gefabriceerd en de chemische stoffen zelf. Het is nog onduidelijk wat voor stoffen er precies in de fabriek werden gemaakt.

De wapeninspecteurs van de Verenigde Naties (Unmovic) zullen zo snel mogelijk naar Irak terugkeren om een onderzoek in te stellen naar de fabriek. Dit heeft VN-secretaris-generaal Annan vandaag gezegd.