Levenslang voor Haagse verpleegkundige

RobbieRob, El_Diablo en piertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Haagse rechtbank heeft de Haagse verpleegkundige Lucy de B. vanmiddag veroordeeld tot een levenslange celstraf. De rechters achtten bewezen dat de vrouw tussen 1997 en 2001 drie kinderen en een bejaarde vrouw, die allen aan haar zorg waren toevertrouwd, heeft vermoord. Daarnaast kreeg ze het vonnis ook opgelegd voor drie pogingen tot moord. Het OM, dat De B. 13 moorden en vijf pogingen daartoe ten laste had gelegd, had levenslang geëist.

De rechtbank meent geen andere straf te kunnen opleggen. Volgens de rechtbank heeft De B. dit aan zichzelf te wijten. "Ze ontkent en neemt geen verantwoordelijkheid voor haar daden", aldus rechtbankvoorzitter A. Kalk. "Ze heeft de rechtbank niet in staat gesteld een oordeel te vormen over haar motieven en daardoor kan de rechtbank ook niet beoordelen of er kans op herhaling is."

TBS was geen optie, omdat uit een onderzoek van het Pieter Baan Centrum was gebleken dat De B. volledig toerekeningsvatbaar is voor de gepleegde misdaden. De B. werkte in de loop van de jaren voor twee Haagse ziekenhuizen en voor het hospitaal van de gevangenis in Scheveningen.