Britney Spears aangeklaagd wegens contractbreuk

Tienerster Britney Spears en schoenenmerk Skechers kunnen het niet zo goed met elkaar vinden. Spears klaagde onlangs Skechers aan voor het in gebreke blijven van een betaling, maar het schoenenmerk pakte haar doodleuk terug met een nog grotere claim wegens contractbreuk.

In december stapte Britney naar de rechter om 1,5 miljoen dollar van het bedrijf los te krijgen. Reden: ze zou niet genoeg, volgens afspraak, betaald zijn voor haar marketingwerkzaamheden voor het schoenenmerk. Een woordvoerder van Skechers beweert op zijn beurt dat Britney in gebreke is gebleven door niet voldoende mee te werken aan de campagne voor de schoenen. Het bedrijf probeert daarom via de rechter aan 10 miljoen dollar te komen.

Beiden partijen vinden elkaars claims belachelijk. Volgens Britneys advocaat Michael Friedman is de claim van Skechers een "belachelijke manier om de aandacht van de echte zaak af te leiden." Spears en Skechers tekenden in januari 2002 een driejarig contract voor promotionele samenwerking.