Voetballer op veld in voet geschoten

Pietje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een voetballer van Texax/DHB uit Den Haag is zondag op het voetbalveld in zijn voet geschoten. De politie hield kort na de schietpartij vier mannen aan, onder wie de vermoedelijke schutter. Gisteravond zaten ze nog altijd vast.

De schietpartij vond plaats na afloop van een wedstrijd tussen de tweede elftallen van Texax/DHB en Juventas. In de eerste helft kregen twee spelers van de beide elftallen het met elkaar aan de stok. Allebei de kemphanen werden daarop door hun trainer gewisseld.

De gewisselde speler van Juventas belde zijn broer, die met drie vrienden naar het voetbalveld kwam. De broer van de ruziŽnde speler rende schreeuwend het veld in en trok een pistool. De man vuurde minstens zes kogels af, waarbij een speler van Texax/DHB, die niets met de ruzie in de eerste helft te maken had, in zijn voet werd geraakt.

Volgens secretaris Kolb van Texax/DHB is het een wonder dat er niet meer gewonden zijn gevallen. "Er liepen zo'n 25 mensen op het veld. Daar omheen stonden ook mensen en vlakbij waren kinderen aan het spelen. Het is te gek voor woorden."

Vorig jaar september vond er ook al een schietpartij plaats op een Haags voetbalveld. Een lid van de voetbalclub Remo schoot toen vijf maal met een pistool, maar er vielen geen gewonden.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!