Belg bezoekt zijn eigen begrafenis

Een Belg, die altijd al nieuwsgierig was naar hoe zijn begrafenis zou zijn verlopen als hij er niet meer was, heeft van zijn kinderen zijn eigen begrafenis cadeau gekregen. Voor zijn 68e verjaardag kreeg Jos Thys uit Westerlo een complete begrafenisreceptie, die hij natuurlijk zelf kon bijwonen.

Thys kwam op het idee jaren geleden op de begrafenis van zijn beste vriend, toen hij erachter kwam het toch wel jammer te vinden dat zijn vriend de bijeenkomst zelf niet kon bijwonen. "Ik heb altijd al willen weten hoe mensen over me zouden denken en praten op mijn begrafenis," aldus de gepensioneerde. "Sommige mensen vonden het wat sinister, maar ik vond het fijn om het met m’n vrienden te kunnen delen. Ik ben blij dat er van de 250 mensen niemand over me roddelde."

De 68-jarige Belg verkeert nog in prima gezondheid, maar mocht hem wat overkomen, dan zijn zijn kinderen in elk geval voorbereid. "Ze hebben de laatste drie dagen doorgebracht al mijn verre kennissen op te sporen. Mocht ik plotseling overlijden, dan zijn ze in elk geval voorbereid."

LuCarD meldde ons dit via de newssubmit, waarvoor dank.