Servische politie arresteert verdachte moord Djindjic

niego had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Servische politie heeft een zekere Mladan Micic opgepakt die ervan verdacht wordt een sleutelpositie te hebben gehad in de moord op de Servische leider Zoran Djindjic.

De verdachte, 'de rat' genaamd, werd op 70 kilometer afstand van Belgrado gearresteerd. Mladan Micic is samen met 6 anderen gearresteerd in het dorpje Smoljinac. Daar werden ook wapens, munitie, radioapparatuur en vervalste kentekenplaten aangetroffen.

Een woordvoerder van de politie meldt dat er belangrijk bewijsmateriaal inzake de moord op Djindjic is gevonden. Micic wordt ervan verdacht een van de leiders van de zogenaamde 'Zemum' bende te zijn. De autoriteiten vermoedden al dat deze criminele organisatie de moord op Djindjic op haar geweten had. Tot dusverre heeft de Servische politie al 200 verdachten gearresteerd.

De minister van Binnenlandse Zaken, Zoran Zivkovic, is tot dusverre de enige kandidaat om de Democratische partij te leiden. Zivkovic heeft reeds verklaard dat de hervormingspolitiek van zijn voorganger voortgezet zal worden. Als zijn minister-presidentschap wordt goedgekeurd door het Servische parlement zal zijn eerste taak zijn om de stabiliteit te herstellen en de moordenaars op te sporen en te vervolgen.