Bezetting kerk in Puiflijk dreigt

Er dreigen harde acties rondom de katholieke kerk in het Gelderse Puiflijk. De parochianen eisen hun kerk terug. Ze zijn boos op pastoor Van Roosmalen. Die zou teveel zijn conservatieve ideeën opleggen aan de vrijwilligers die in de kerk werken. De vrijwilligers willen nu dat de pastoor op de eisen van de vrijwilligers tot verandering in gaat. Anders willen ze het kerkgebouw gaan bezetten.

De vrijwilligers zijn bij elkaar gekomen om een actieplan op te zetten en een gezamenlijke reactie op te stellen op een brief van het kerkbestuur dat wordt voorgezeten door pastoor Van Roosmalen. Hierin stond dat de vrijwilligers maar moesten instemmen met het nieuwe beleid. Ook moesten ze de keuze maken: of de pastoor steunen en blijven, of vertrekken.

De situatie is inmiddels al flink uit de hand gelopen. Zeventien pastores uit de regio Maas en Waal en de deken hebben zich achter de vrijwilligers geschaard. Bisschop Hurkmans van Den Bosch staat echter weer pal achter pastoor Van Roosmalen.

Het kerkbestuur (pastoor Van Roosmalen) ontvangt binnenkort met daarin het eisenpakket van de parochianen. Ze willen een eigen gebedsviering zonder pastoor, eens per maand een eucharistieviering met een pastoor van buiten de parochie, een voortzetting van de avondwakes en verzorging van begrafenissen door vrijwilligers. Al die zaken heeft Van Roosmalen eerder al afgeschaft.

Als de pastoor niet ingaat op de eisen, zal de kerk bezet worden door de vrijwilligers.

submitter bedankt voor het melden via de newssubmit.