'Dieren spoorloos en onverklaard gestorven'

Bij Tarboro, North Carolina zijn ruim twintig dieren spoorloos verdwenen, en enkele zijn door onbekende oorzaak gestorven. De angstige inwoners van de provincie Egdecombe houden momenteel hun dieren goed in de gaten. De autoriteiten hebben onderzocht wat de doodsoorzaak van de dieren is, maar laboratoriumonderzoek heeft geen oorzaak kunnen vinden.

James R. Baluss, directeur van de gezondheidsdienst in de provincie Egdecombe zegt dat er geen indicatie is dat er zich iets in de lucht, in het water of in de grond bevindt wat dieren of mensen ziek kan maken. Hoge niveaus van nitraat zouden de dieren ziek gemaakt kunnen hebben, maar deze zijn niet gevonden.

Inwoners in een gebied van zes mijl rond Tarboro hebben in totaal 17 honden als vermist opgegeven, waarvan één dood is teruggevonden. Tevens zijn er negen katten vermist waarvan er twee dood terug zijn gevonden.

Jim Kittrell, officier van ministerie van Landbouw zegt dat bij een laboratoriumtest op een van de dode katten geen tekenen van pesticiden of andere oorzaken gevonden zijn waardoor het dier is doodgegaan. Hij zegt dat er nog een paar testen uitgevoerd zullen worden, maar waarschijnlijk is een definitief resultaat uitgesloten vanwege de staat waarin het karkas zich verkeert.