AEL gaat in Nederland politie volgen

KomMaar en Ferrari412T2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Arabisch Europese Liga (AEL-NL) gaat in navolging van haar Belgische equivalent ook hier de politie middels burgerpatrouilles volgen. In Rotterdam en Amsterdam zal men de politie schaduwen om te voorkomen dat allochtonen worden "lastiggevallen".

In BelgiŽ is men enige tijdgeleden gestopt met volgen van de politie, omdat er geen misstanden werden gevonden.

Volgens de AEL-NL is er in Nederland echter sprake van een "hetze" tegen allochtonen en moslims. Ze zouden steeds vaker onnodig het doelwit van politiecontroles zijn.

Steun van autochtonen

Volgens de AEL-NL ontving ze de afgelopen dagen een groot aantal steunbetuigingen van autochtonen. Ook onder autochtone Nederlanders bestaat veel belangstelling voor onze boodschap, zo zegt de liga. ,,Het gaat in het algemeen om hoger opgeleide mensen. Zij hebben veel waardering voor ons verhaal. Daaruit blijkt dat onze mening overkomt. Wij zijn niet anti-autochtoon'', aldus medebestuurslid N. Marmouch.

Gisteren en vandaag is de AEL-oprichter Dyab Abou Jahjah in Rotterdam. Gisteren zei hij daar tijdens een spreekbeurt dat autochtone Rotterdammers een cursus zouden moeten volgen waarin ze leren over de gebruiken van allochtonen in de stad.