School verbant varkens uit lesmateriaal

Zph had ons, geheel vertaald en herschreven , via de newssubmit het volgende te melden:

Jonger dan zeven jaar? Waag het dan niet "The Three Little Pigs" te lezen, of naar de film "Babe" te kijken! In zoverre, als je op de kleuterschool in Batley, West Yorkshire (GB) zit. Deze school heeft alle mogelijke verhalen die maar iets met varkens te maken hebben verboden.

De school beargumenteert zijn keuze met de stelling dat elk onderwerp over varkens stuitend kan overkomen bij de islamitische kinderen daar (60% van de 250 leerlingen). Moslimleiders haastten zich daarop door te melden dat nergens staat dat kinderen niet over varkens mogen lezen. Inayat Bunglawala, van de "Muslim Council of Britain", zegt hierover: "This is bizarre. There is nothing to stop children reading about pigs. The ban is simply on the consumption of pork and pig products." (Dit is absurd. Er is niets dat kinderen verbiedt te lezen over varkens. Het verbod is enkel van toepassing op de consumptie van varkensvlees en -producten.)

Het verbod werd ontdekt toen een van de ouders zag dat alles wat te maken had met varkens was verwijderd uit het huiswerk dat ze meegekregen hadden. Rector Barbara Harris zegt dat boeken enkel uit de klas verwijderd zijn, maar wel terug te vinden zijn in de bibliotheek.