Linkse betogers bekladden VS ambassade

Linkse activisten hebben vanmiddag het gebouw van de Amerikaanse ambassade in Den Haag beklad met teksten tegen een mogelijke oorlog tegen Irak. Met spuitbussen werden teksten als 'Peace' en 'USA=Terror' op het gebouw aangebracht. Ze kregen toegang tot het terrein door een hek uit zijn schanieren te lichten. De politie heeft de activisten van het terrein verwijderd.

De actie maakte deel uit van een door linkse organisaties georganiseerde demonstratie in het centrum van Den Haag. Daaraan namen zo'n 500 linkse actievoerders mee, waarschijnlijk uit de gelederen van GroenFront!, de vrijstaten Vrankrijk uit Amsterdam en de Blauwe Aanslag uit Den Haag én de Internationale Socialisten. Officieel was de actie georganiseerd door het Comité der activisten voor vrijheid en democratie (CDAVVD).

Doel van de demonstratie was om te protesteren tegen 'repressieve maatregelen van de regering', zoals cameratoezicht en preventief fouilleren.

De betogers begonnen hun actie op het Plein bij de Tweede Kamer. Onderweg besmeurden de activisten ramen van het perscentrum Nieuwspoort met 'taartjes' van scheerschuim en bedekten ze beveiligingscamera's met doeken.