Rel rond Revu-artikel over extreem-rechts

Er is grote opschudding ontstaan naar aanleiding van een artikel in de Nieuwe Revu van deze week. De politie heeft in verband daarmee vandaag zelfs twee jongens van 15 en 18 jaar uit Waalwijk en Wijk en Aalburg aangehouden.

Op de voorkant van de Revu prijkt deze week een gabberskinhead afgebeeld met de rechterarm schuin omhoog geheven. In een artikel met als kop 'Extreem-rechts is terug', constateert Nieuwe Revu dat steeds meer jongeren zich aangetrokken voelen tot de rechtse denkbeelden van (gabber)skinheads. De twee aangehouden jongeren zeggen daarin onder meer dat de manier waarop Hitler met de joden is omgegaan, de enige oplossing is voor een teveel aan buitenlanders in ons land. Ook het gooien van een molotovcocktail in een Turks koffiehuis ,,moet natuurlijk kunnen''.

De uitlatingen van de twee hebben voor veel beroering gezorgd onder allochtone bewoners in Waalwijk. De politie bevestigt dat er geruchten zijn over acties door allochtone jongeren in Waalwijk tegen de familie van de Waalwijkse verdachte.

Volgens de politie blijkt uit verhoren dat de jongens zich de impact van het interview niet gerealiseerd hebben. Ook zou de Revu zaken verdraait hebben weergegeven.