Doden bij treinongeluk Taiwan

ischa vertaalde en herschreef voor ons dit bericht:

Een trein vol toeristen is ontspoord in de bergen van de Taiwanese deelstaat Chiayi, zo heeft een lokaal TV-station vanochtend gemeld. Voorlichters van het AFP persagentschap zeggen dat er 8 doden en negen gewonden zijn gevallen nadat drie treintoestellen ontspoorden en in een ravijn terechtkwamen. Het dodental kan nog oplopen aangeizen er waarschijnlijk nog mensen onder de wrakken verborgen liggen.

Het ongeluk gebeurde vlakbij de berg Alishan, een van de meest populaire touristenbestemmingen, om ongeveer kwart over twee 's middags lokale tijd. In de trein waren meer dan 130 mensen aanwezig, veelal gezinnen die een weekend weg gingen.

De reddingsoperatie werd nog eens bemoeilijkt doordat de helicopter met gewonden ook nog eens neerstortte. Er word gezegd dat daarbij nog eens zes mensen omkwamen, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Een anonieme ooggetuige wist te melden dat de trein met hoge snelheid reed toen het een ijzeren brug over reed en vervolgens tegen een bergwand aanbotste. De populaire treinroute naar de berg Alishan is een route gekenmerkt door prachtige uitzichten en voert langs vele overhangende rotsen.