Schietpartij Bergweg was afrekening jongeren

De schietpartij in Rotterdam van afgelopen donderdag, die op klaarlichte dag midden op de Bergweg plaatsvond, was een afrekening tussen rivaliserende groepen criminele jongeren. Bij die schietpartij kwam een 23-jarige Rotterdammer om het leven en raakten twee jongemannen gewond.

Het leek wel wild-west afgelopen donderdag rond 2 uur 's middags op de Bergweg. Temidden van het publiek werden drie mannen van Marokkaanse afkomst achtervolgd en beschoten. Het 23-jarige slachtoffer werd in de kogelregen meerdere keren geraakt. Twee anderen (20 en 24 jaar) raakten ernstig gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

Het Oude Noorden van Rotterdam staat bekend als een wijk met een hoge jongerencriminaliteit. Vooral jongens van Marokkaanse afkomst vormen een probleemgroep. De politie is nog op zoek naar getuigen. Veel getuigen hebben anoniem een verklaring afgelegd, uit angst voor represailles. Twee Rotterdammers van 27 en 28 jaar oud zitten inmiddels vast op verdenking van betrokkenheid. De politie verwacht op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten.