VS opnieuw bijna bankroet

Victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net zoals vorig jaar, zit de regering van de VS opnieuw tegen de wettelijke limiet van de staatsschuld aan. Momenteel ligt die grens op 6400 miljard dollar. Het Ministerie van van Financien heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat deze limiet zal worden overschreden.

Minister van FinanciŽn John Snow, heeft het Amerikaanse Congress afgelopen woensdag geÔnformeerd dat de regering de grens gisteren zou bereiken. Om dat te voorkomen wordt nu 48 miljard dollar uit overheidspensioenen getrokken, om ruimte te maken voor verdere leningen.

Naar aanleiding van de dreigende oorlog tegen Irak, vroeg Snow het Congress snel te handelen en de krediet grens verder omhoog te schuiven.

"Ik weet dat u de president en mij steunt om de kredietwaardigheid van de VS te behouden, zeker in deze precaire tijd", zo schreef Snow aan zijn brief aan het congress.

De situatie is dezelfde als die van juni vorig jaar, toen het Congress al werd gevraagd de krediet limiet op te schuiven van 5950 miljard dollar, naar de huidige 6400 miljard dollar. Dat wil zeggen dat de Amerikaanse overheid in een half jaar tijd een extra staatsschuld heeft opgebouwd die gelijk is aan de totale staatsschuld van Nederland.