Fraude Postbank via verhuisbericht

Naast fraude waar eerder melding van werd gedaan op Fok! blijkt er nog een nieuwe vorm van fraude te zijn, met behulp van de verhuisservice van TPG post. Er zijn al een aantal mensen slachtoffer geworden van deze manier van fraude.

Toen er bij een familie elf duizend euro van de rekening werd geschreven kreeg de bank argwaan en informeerde ze of de opname wel klopte. De criminelen hadden het pasje en pincode van de mensen in handen gekregen door een vals verhuisbericht te sturen naar de TPG post. Vervolgens vroegen ze een nieuwe pinpas aan, en plunderden ze de rekening.

De familie die 11.000 euro van hun rekening zag worden afgeschreven kreeg op 4 december een bericht van de postbank dat vanaf 5 december tot en met 31 december de post naar een tijdelijk adres zou worden gestuurd. De familie stuurde vervolgens een brief terug naar de postbank, aannemend dat het een vergissing betrof, met de mededeling niet gebruik te willen maken van de service. In de enkele dagen dat het kostte om het weer terug te draaien waren de ophaal formulieren van de pas al op het valse adres bezorgd.