Islamitische terreursekte actief in Nederland

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het tv-programma NOVA meldde gisteren dat in Nederland een groepje moslimextremisten actief is. Het gaat om enkele tientallen aanhangers van de islamitische Takfir Wal Hijra sekte. Nova baseert zich hierbij op informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De in Nederland actieve aanhang van de sekte bestaat voornamelijk uit Algerijnen.

De Takfir Wal Hijra sekte is een extremistische moslimorganisatie die zeer streng in de leer is. Zij willen leven volgens een zeer strikte uitleg van de Koran. Zo verwerpen zij de westerse samenleving en kleden zij zich in lange witte gewaden. Moslims die zich gedragen naar Westerse normen en waarden worden gezien als afvalligen. Opvallend is dat de sekte zich wel schuldig maakt aan criminele activiteiten als drugshandel en het vervalsen van documenten. Hiermee bekostigen zij hun terroristische activiteiten. Leden van de sekte die actief zijn in de criminaliteit kleden en gedragen zich overigens Westers om niet op te vallen. Hun criminele activiteiten verdedigen ze met de uitleg dat ongelovigen mogen worden benadeeld ter verdediging van de islam. Zo was de leider van de aanslagen van 11 september in de VS, Mohamed Atta, een aanhanger van de sekte.

De sekte wordt in veel islamitische landen streng vervolgd. Hierdoor zijn ze in de loop der jaren uitgewaaierd naar ondermeer Frankrijk en van daaruit over de rest van West-Europa.

De AIVD noemt de activiteiten van aanhangers van de sekte in Nederland bijzonder schadelijk voor de nationale veiligheid én voor de integratie van etnische minderheden. De groep wordt scherp in de gaten gehouden en waar mogelijk een halt toegeroepen.

De onlangs in Rotterdam vrijgesproken terroristen verdachten waren ook aanhangers van de Takfir Wal Hijra. Zij werden verdacht van het vervalsen van documenten en hulp bij het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs. De rechtbank vond de onderzoeksmethoden van het OM echter onrechtmatig en het bewijs te mager.

-
NOVA deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar aanhangers van de Takfir Wal Hijra in West-Europa. In Nederland leven naar schatting 80 tot 100 fanatieke volgelingen die zich 'op grote schaal' schuldig maken aan diefstal, inbraak en het vervalsen van reisdocumenten. De uitzending van gisteren is terug te zien op de site van NOVA.