Gevangenis krijgt bejaardenvleugel

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door het stijgend aantal oudere gevangenen bleek het in een Britse gevangenis in Portsmouth noodzakelijk een speciale afdeling in te richten voor bejaarde gedetineerden. In de gevangenis zijn stoeltjesliften geinstalleerd en de cipiers hebben verpleegkundige bijscholing gekregen. Bovendien zijn er speciale ouderenactiviteiten en onder meer aangepaste gymnastiektoestellen.

Volgens de Britse krant The Sunday Times zitten er op dit moment ongeveer vijftig mensen in de bejaardenvleugel hun straf uit. Het totaal aantal oudere gedetineerden in Groot-BrittanniŰ is de laatste tien jaar verdrievoudigd. Een grote Britse pensioenverzekeraar heeft een onderzoek uit laten voeren waaruit blijkt dat meer dan 100.000 pensioengerechtigden misdaad als een manier zien om hun pensioen aan te vullen.

De meeste ouderen zitten straffen uit vanwege fraude. Het gaat dan vooral om gevallen waarbij de ouderen banken proberen op te lichten, of zich wenden tot de verkoop van goedkope gesmokkelde sigaretten en alcoholische dranken. Anderen verkopen drugs, stelen uit winkels of worden gepakt voor beroving. De meeste daders op leeftijd hebben geen strafblad en gebruiken hun kwetsbare uiterlijk juist om hun misdrijf te kunnen begaan.