Gijzeling Paleis van Justitie Arnhem

In het Paleis van Justitie in Arnhem houdt een man sinds het middaguur een officier van justitie in gijzeling. Mogelijk wordt behalve de officier van justitie ook een tolk in gijzeling gehouden.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen er in het gebouw zijn. Alle mensen die nog binnen zijn, zijn volgens de politie opgevangen in een daarvoor aangewezen zaal in het gebouw.

De gijzelnemer moest vandaag voorkomen vanwege brandstichting. In de rechtzaal zag hij kans een lid van de parketpolitie te overmeesteren en griste hij zijn wapen weg. Volgens een journalist van De Gelderlander, die ook aanwezig was, hebben de rechters kans gezien de zaal te ontvluchten. Er zou niet geschoten zijn.

Het gebouw is inmiddels omsingeld. Een arrestatieteam van de politie en een onderhandelaar zijn ter plaatse om de man te overmeesteren.

Update
Om 14:45 uur hebben ongeveer 15 politieagenten het Paleis van Justitie bestormd. De politie heeft bevestigd dat de gijzelingsactie voorbij is.

Ambulancebroeders hebben een gewonde op een brancard naar buiten gebracht. Het is niet duidelijk wie de gewonde is en hoe zijn toestand is. Twee ambulances zijn zonder gewonden vertrokken.

Dit nieuws werd gesubmit door: robje789, Thijs_1981, blackie007, achterop23, Akker, wildhagen, -=JuDgE=-, Eddow, CybErik, Fully, tdb1983, ExTrEmE23, HMGRWN, Venture, R_GERARDS, 22Jarige, n3r0, Palomar en Innisdemon.